Over Willem Gunneman

Woordkunstenaar

Willem Gunneman wordt beschouwd als een van de meest veelzijdige improvisatie kunstenaars van Nederland. Als theatermaker, woordkunstenaar, dichter en schrijver, improviseert hij op weergaloze wijze. Zijn optredens zijn niet alleen inhoudelijk sterk, maar ook uniek.

Veelzijdigheid

Zijn veelzijdigheid blijft niet onopgemerkt. Naast talrijke optredens in binnen- en buitenland schuift Willem met grote regelmaat aan in diverse radio- en televisieprogramma’s. Hij is een graag geziene gast op zowel zakelijke evenementen als privé-gelegenheden, waar hij met zijn unieke vermogen om sprekers, inhoud en gasten te verbinden, telkens weet te imponeren.

Presentator

Als presentator van het ondernemersprogramma ‘Ondernemen Doen We Zo’ op RTL7 en als gast bij bekende programma’s als de Coen en Sander Show, Hart van Nederland en Studio Sport, heeft Willem zijn veelzijdigheid en professionaliteit keer op keer bewezen. Ook bij de regionale omroepen, als RTV Noord, Omroep Gelderland en RTV Oost, leverde Willem diverse bijdragen door op unieke wijze live debatten en evenementen veelal muzikaal te ondersteunen of samen te vatten.

Improvisatietalent

Willem’s improvisatietalent is met recht uniek. Als geen ander vertaalt Willem elk onderwerp of thema moeiteloos naar pakkende teksten, waarbij de gasten ter plekke de muzikale stijlen en inhoud bepalen. Zijn optredens staan dan ook garant voor een interactieve en onvergetelijke ervaring, begeleid door klinkende muzikanten als Menno Beijer, Jan Vayne, Cor Bakker of een spetterende liveband.

Schrijver en dichter

Naast zijn werk als performer is Willem auteur van een tweetal boeken en schrijft hij jaarlijks tientallen liedjes voor bekende (inter)nationale artiesten. Zijn liedjes klonken onder meer in het Nederlands Concertgebouw, het Gelredome en theaters. Zijn gedichten zijn te vinden op diverse locaties, van stationstoiletten tot historische kanonnen, wat getuigt van zijn veelzijdige creativiteit en brede impact.